Adresa:

Trg Mladenaca 7a, Novi Sad 

Radno vreme:

09:00 – 19:00 (Pon-Pet) 

Telefonski broj:

+ 381 63 523 844

Najčešći znaci loše energetike jetre

Još smo u osnovnoj školi, na časovima biologije učili o jetri i o tome kako je ona važan organ koji učestvuje u procesu varenja hrane stvarajući žuč, kako radi na prečišćavanju organizma uklanjajući brojne toksine koje unosimo svakog dana, kako predstavlja skladište energije deponujući glikogen (ovo poslednje možda i u srednjoj školi (wink) ), kako učestvuje u metabolizmu itd. Brojne su i važne funkcije koje vrši jetra da bi nas održavala zdravima.
Kada se jetra razboli, najčešće se javlja žućkasto prebojena koža i beonjače, hroničan umor, bol ispod desnog rebarnog luka, otoci, svrab kože, taman urin, bleda stolica,itd. Lekar nam tada savetuje da se urade brojne laboratorijske analize, jetrene probe, UZ abdomena, CT, MR … sve dok ne postavi neku od najčešćih dijagnoza oboljenja jetre (upala žučnih puteva, kamenci u žučnoj kesi, masna infiltracija jetre, ciroza, hepatitis, Gilbertov sindom itd). Terapija – šaka lekova (ok, ne uvek).
Međutim, pre ove, nazovimo je morfološke faze, u kojoj zaista postoje jasni pokazatelji oštećenja jetre, postoje i neke “energetske predfaze” koje mogu da nas navedu da obratimo pažnju na nju.

I tako, ako znamo da čitamo između redova, organizam će nam nedvosmisleno pokazati kakva je energetika naše jetre.


Znaci loše energetike jetre su:
– možda na prvom mestu česte glavobolje, zatim
– kožne promene i/ili oboljenja (psorijaza, neurodermatitis, benigni tumori kože, papilomi, fibromi, crvenilo kapaka, perutanje trepavica …),
– promene na noktima (slabi, lomljivi, sa tačkicama, crticama …)
– problemi sa očima (zamućen, loš vid, crvene oči, retko treptanje, glaukom, katarakta, astigmatizam, “mušice” pred očima, suzenje očiju, čak i često plakanje)
– hladne noge, proširene vene, tromboza
– poremećaji menstrualnog ciklusa
– pečenje u ustima, noćno znojenje
– oboljenja tetiva, ligamenata, bol u bedrima, maloj karlici, ukočenost i slabost u zglobovima
– depresija, razdražljivost, bes, nesanica
I ako vam se pojavi jedna ili više ovakvih tegoba (a najčešće ne ide ni jedna sama), vreme je da obratite pažnju na jetru. Lečenje pojedinačnih tegoba će najčešće biti bezuspešno, u najmanju ruku kratkotrajno. Ukoliko pak u ovoj fazi uradite laboratorijske nalaze i vizualizacione pretrage, površno gledano vaša jetra će biti zdrava. A da li je zaista tako?
Morfološki i funkcionalno, jeste – jetra je zdrava.
Ali njena energija je veoma loša.
I zato je ovo najbolje vreme za prevenciju!

Iz tog razloga moramo da naučimo da osluškujemo svoj organizam, da naučimo da čitamo između redova, da promenimo loše životne navike, jer u suprotnom, na dobrom smo putu koji će nas polako voditi ka oštećenju jetre i velikom dijapazonu oboljenja.
Tako da ….

Preventiva Rules!

Tradicionalna kineska medicina

Saveti pedijatra

Kvantna medicina

Pogledajte video