Adresa:

Trg Mladenaca 7a, Novi Sad 

Radno vreme:

09:00 – 19:00 (Pon-Pet) 

Telefonski broj:

+ 381 63 523 844

Akupresurne tačke za ublažavanje grčeva kod beba

Akupresura je jednostavan i holistički način kojim može da se obezbedi olakšanje od bolova usled nekih oboljenja i bolova koje bebe doživljavaju tokom procesa rasta. 

Savršeno vreme za primenu akupresure je kupanje, dojenje ili oblačenje bebe pred spavanje.

Akupresurne tačke se mogu koristiti za ublažavanje nelagodnosti bilo gde – u parku, automobilu ili u gostima.

Bebe brzo reaguju na akupresuru, tako da su dovoljne kratke sesije od 10 do 15 minuta.

UPUTSTVO ZA AKUPRESURU

  • Pronađite akupresurne tačke koje želite da koristite i masirajte ih nežno, malim kružnim pokretima uz veoma lagan pritisak.
  • Budite oprezni, dovoljna je lagana, umirujuća masaža uz minimalan pritisak.
  • Ne trošite više od 30 sekundi na bilo koju tačku pritiska.
  • Nakon što završite sesiju akupresure, primetićete da je Vaša beba mirnija i opuštenija.

NAJČEŠĆE AKUPRESURNE TAČKE KOJE SE KORISTE KOD UBLAŽAVANJA GRČEVA KOD BEBA

LI2 – nalazi na spoljašnjoj strani kažiprsta, na zglobu gde se prst spaja sa rukom. Osim za ublažavanje grčeva kod beba, ova tačka se takođe koristi za lečenje očnih poremećaja, zubobolje, upale grla i upale desni; Korisna je za ublažabanje toplote.

BL47 – je jedna od važnih akupresurnih tačaka za bebe koje pomažu u umirivanju grčeva. Nalazi se na leđima, na sredini između kuka i rebara, u mišiću odmah pored kičme. Kod odraslih, ova tačka se može koristiti za ublažavanje zagušenja u grudima i problema sa disanjem, dijareje i povraćanja. Takođe je lokalna tačka za bol u leđima.

KI3 – je izuzetno važna tačka u akupresuri koja se koristi za lečenje širokog spektra problema i izuzetno je korisna za smirivanje grčeva kod beba. Nalazi se na unutrašnjoj strani stopala ako odete do najgornje tačke unutrašnje skočne kosti, a zatim kliznete prema Ahilovoj tetivi. Kod odraslih ova tačka se koristi za lečenje muške neplodnosti, lumbalnog bola, neredovne menstruacije, glavobolje, problema sa vidom, zubobolje, astme, kašlja, poremećaja spavanja i dijabetesa.

P3 – se nalazi u pregibu lakta, prema unutrašnjoj strani tetive bicepsa. Pomaže u ublažavanju grčeva. Pored toga, može se koristiti i za lečenje anksioznosti i stresa, nelagodnosti u grudima i stomaku. Takođe je i lokalna tačka za bol u ruci i laktu.

LV3 – akupresurna tačka i za bebe i za odrasle sa širokim spektrom indikacija. Nalazi se u mekom tkivu između palca i drugog prsta, na vrhu stopala. To je korisna tačka za lečenje nesanice, digestivnih poremećaja, PMS-a, problema sa očima, glavobolje i vrtoglavice. Smatra se jedinstvenom tačkom za lečenje svih problema.

Tradicionalna kineska medicina

Saveti pedijatra

Kvantna medicina

Pogledajte video